Omgeving

Natuur, city trips & activiteiten

Strijbeek ligt op de grens van Nederland en België. In de omgeving is zijn er diverse leuke activiteiten te doen, maar kunt u ook genieten van natuur en de gastvrijheid waar Brabant zo bekend om staat en net over de grens vindt u de leukste dorpjes met alle Belgische lekkernijen. En dat alles op steenworp afstand.

Weggedoken aan de rand van bos en veld en op 5 minuten galopperen en of fietsen van de Belgische grens staat de thuisbasis van de Grensrakkers. Een leuk huis rondom onder de bomen. In vroegere jaren was dit het huis van de bewakers van de grens, de Marechaussee. Die had zelfs een gevangenis om smokkelaars in op te sluiten.

De sfeer van de smokkelaar hangt nog steeds in de bosrijke streek met zijn sluippaadjes. Gevaarlijke smokkelaars met een pet tot diep over de ogen getrokken zijn er niet meer. Maar de gevangenis van de Marechaussee staat er nog steeds. Er is niet meer aan te zien dat er vroeger boeven in opgesloten hebben gezeten, want het gebouw werd veranderd in een gezellig onderkomen voor mens en ruiter en koetsier.

In deze grensstreek heeft Willem van Oranje met zijn vrienden op wild gejaagd. Dicht bij het huis staat aan de rivier de mark nog een schitterend kasteel uit die tijd (Bouvigne). Wild is er niet zoveel meer. Wie rustig door het bos gaat en zijn mond weet te houden kan nog wel eens wilde reeën tegenkomen. Een zwijgzame ruiter nadert het dier tot op enkele meters. De rust van de natuur overheerst in de streek, waar de Grensrakkers thuis zijn.

Directe omgeving

De Steengroefve is een oase in het bos en ligt op fietsafstand van de Grensrakkers. Bij de Steengroeve kunt u midgetgolfen en is er een grote binnenspeeltuin. Ook kunt u hier heerlijk lunchen of genieten van een kopje koffie met gebak.

Bij Brasserij Off-Course kunt u niet alleen bourgondisch genieten van een onbeperkt grill buffet, maar op een regenachtige dag kunt u hier ook indoor midgetgolfen.

Aai&Vlaai is het nieuwe horeca initiatief van zorgboerderij de Mekkerbek. De brasserie en boerderijterras zijn ontstaan vanuit het idee om onze deelnemers met een zorgvraag in een beschermde en kleinschalige horecasetting succes ervaringen op te laten doen. Buiten kan je aan de picknick tafels plaatsnemen om nóg dichter bij de dieren te gaan zitten of ze een aai over hun bol te geven.

Fiets eens langs voor een ijsje bij Toontje Schoen of eet eens een Belse koffie koek bij de speeltuin Bij de paters in Meerseldreef. In Belgie eet u natuurlijk een Belgische frietje bij Frituur de Parel in Meerle. Neem een bezoekje aan de Bijenboerderij of geniet van een wijntje in de Wijngaard Heerstaaijen.

Bij mooi weer is het heerlijk zwemmen in de Galderse meeren of de Mosten in Meer.

Genieten van de natuur

Een tocht met de kar heeft zo zijn charme. De omgeving verkennen met een kar die voortgetrokken wordt door een tractor kunt u ook bij ons boeken. U kunt een uurtje erop uit te trekken, maar leuker nog is een halve dagtocht! Neem je picknick mand mee en ga gezellig in het gras of op het mos etend en drinkend lol maken.

Op de site van All Trails vindt u een drietal mooie routes in de directe omgeving van de Grensrakkers. AllTrails heeft 3 schilderachtige routes in de omgeving van Strijbeek.

City Trips

Liever op ontdekkingstocht in het Historische hart van Breda? Breda ligt op nog geen 15 minuten rijden vanaf de Grensrakkers en biedt vele gezellige pleinen en restaurantjes. Ook vindt u hier een bioscoop, bowlingbaan en mooie historische plekjes. Kijk op Welkom in Breda voor de laatste activiteiten.

Pretparken & Dierentuinen

Liever een gezellige dag in een pretpark of dierentuin? In Safaripark Beekse Bergen bent u makkelijk een hele dag aan het genieten van het mooie park en de dieren die in een ruime omgeving te bewonderen zijn. Vanuit de auto of in de safariboot. Deze ervaring vindt u nergens anders.

De Efteling zit op nog geen 30 minuten rijden en biedt entertainment voor jong en oud.

Gratis Wifi

Heerlijke natuur en schitterende omgeving.

Opgemaakte bedden bij aankomst

Lente kamer

Eigen douche & toilet – 1e verdieping – terras op binnenplaats

zomer kamer
Zomer kamer

Eigen douche & toilet – 1e verdieping – terras op binnenplaats

Herfst kamer

Gedeelde aangepaste badkamer & toilet – terras aan kamer – BG

Winter kamer

Gedeelde aangepaste badkamer & toilet – terras aan kamer – BG

Boek uw verblijf

Een overnachting kost €60,00 per persoon, per nacht. Dit is inclusief: ontbijt, beddengoed en handdoeken.

Extra opties:

  • Hond mee op vakantie?  €6,00 per hond, per nacht.
  • Paard mee op vakantie? €25,00 per paard per nacht (inclusief: hooi, stro en basisbrok).

Kosten zijn afhankelijk van de wensen en de duur van uw verblijf. Wanneer u meerder nachten gebruik wilt maken van onze accommodatie kan ik een passende offerte maken. Neemt u daarvoor contact met mij op.

Vul onderstaand formulier in en ik neem zo spoedig mogelijk contact met u op om samen met u te kijken naar de mogelijkheden.