Ponykampen en ruiterkampencentrum

Ponykampen- en ruiterkampencentrum - voorkant marechausseekazerne
Het ruiterkampcentrum is gevestigd in een voormalig marechauchee gebouw.

Ponykampen- en Ruiterkampcentrum de Grensrakkers

Vanuit een oude marechausseekazerne in Brabant nabij de Belgische grens, aan de rand van een prachtig natuurgebied organiseert Trudy de Bakker-Melchers als sinds 1979 ruiterkampen. En zij is gespecialiseerd in het paardrijden met gehandicapten. Samen met haar dochter Karen, is het een familiebedrijf die mee gaat met haar tijd. Deze familiesfeer is terug te vinden in de kampweken, waar tijdens de dagelijkse bosritten genoten kan worden van de rust en de ruimte die de natuur biedt.

Ponykampen en ruiterkampen

Ponykampen- en ruiterkampencentrum - achterkant kamphuis
Achterkant kampgebouw

Kleinschalige ponykampen voor jong en oud, validen en mindervalide. Tijdens de kampen wordt aandacht besteed aan aspecten die met het paard te maken hebben. Verder is er aandacht voor sport en spel.

Bij Ruiterkampen centrum “de Grensrakkers” kun je een onvergetelijke vakantieweek hebben. Een week in touw met paard en pony en andere kampgasten, kortom bezig zijn met sport en spel. Het is een speciaal kamp, want iedereen is welkom. Het maakt ook niet uit hoe je kunt paardrijden, want je wordt ingedeeld op je eigen niveau. Zelfs al heb je nooit gereden, dat is helemaal niet erg want dan leren wij het jou, zodat je tegen het einde van de week mee kunt met de buitenritten.

Ponykampen- en ruiterkampencentrum -buitenrit door de strijbeekse bossenEen Grensrakker leert spelenderwijs, maar snel ‘alles’ over het paardenvak. Laten we volstaan met te zeggen dat iedereen aan de volledige verzorging van de paarden en stallen meedoet. En dan zijn er nog de ritten door het bos. De spelletjes in en om de manege. Ook het rijden met een kar is een bijzondere belevenis. Van dat alles kun je nog maanden na genieten.

 

 

 

“Iedereen stroomt naar Strijbeek als de scholen voor een vakantie dichtgaan. Bespreek tijdig want wie in Strijbeek is geweest wil er naar terug.”

 

Ponykampen- en ruiterkampencentrum - lieve paardenPaarden en pony’s

De meeste paarden krijgen we aangeboden van derden die een goed tehuis zoeken voor hun trouwe viervoeter. Alle paarden die gedurende de kampen worden gebruikt zijn dus eigendom van Familie de Bakker. Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe trouwe viervoeters.