Vrijwilligerswerk

Onze leiding bestaat uit vrijwilligers van 18 jaar en ouder die een week van hun vakantie beschikbaar stellen aan de Grensrakkers. Veel van onze vrijwillige leiding komt al jaren terug, om van hun vakantieweek tot een succes te maken.

Vrijwilligerswerk

Nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom om zich aan te melden. Wij vragen:

  • affiniteit voor mensen met een beperking
  • creativiteit
  • enthousiasme en veel energie
  • samen kunnen werken
  • zelfstandig
  • eigen initiatief
  • 18 jaar of ouder

Ervaring met paarden is niet noodzakelijk.

Hou jij van een actieve week met mensen en dieren?  Dan is vrijwillige leiding bij de Grensrakkers zeker iets voor jou!

Bij de Grensrakkers komen valide en minder-valide mensen een week vakantie vieren in de bosrijke omgeving van Strijbeek. De meeste kampgasten komen bij ons om te paard van het bos te genieten, maar ook om samen spelletjes te doen en gewoon om een super gezellige week te hebben.

Dit redden we niet zonder onze vrijwillige leiding. Als vrijwillige leiding is hoef je niet te kunnen rijden en het is natuurlijk niet vanzelfsprekend dat je als leiding elke dag kunt paardrijden; er is genoeg te doen, ook buiten de paarden om.

Je bent van zondag t/m vrijdag bij ons om samen met ons en de gasten spelletjes te doen (thuis en in het bos), de gasten te helpen met hun verzorging (aankleden, soms ook douchen), boswandelingen te maken en allerhande taken op te pakken, zoals schoonmaken, eten klaarmaken, enzovoort.

Wat heb je nodig om ons te kunnen helpen:

Het belangrijkste is affiniteit met minder valide mensen. Heb je daarnaast veel energie, ben je creatief, werk je graag samen in een team, neem je initiatief, kan je (na inwerken) zelfstandig werken en ben je niet bang om je handen uit de mouwen te steken én om ze vuil te maken? Dan nodigen we je uit contact met ons op te nemen. En natuurlijk kan je alvast een kijkje nemen tijdens het kennismakingsgesprek na telefonisch overleg.

Deborah Koene

Hieronder een verhaal van Deborah Koene, een vrijwilligster die zeer enthousiast was over haar eerste kampweek.

Deborah Koene
Deborah Koene

In de grote vakantie heb ik een week vrijwilligerswerk gedaan bij de Grensrakkers. Eerst ben ik langs geweest voor een kennismakingsgesprek en uitleg over de kampen en kon tevens de accommodatie  bekijken. Dit is een ruiterkamp die ook geschikt is voor mensen met een beperking. Het was een ontzettend mooie en onvergetelijke week. Ik zelf vond het een leerzame en mooie ervaring. Het is enorm leuk om hier te werken.

In de kampweken wordt er paardgereden en worden er allerlei activiteiten georganiseerd. Al met al een geweldige week waar heel veel word gelachen. Natuurlijk zijn er ook genoeg taken te doen, zo is er een keukenploeg en een stalploeg.

De keukenploeg zorgt voor:

– brood smeren
– tafel dekken
– afdrogen
– zorgen voor koffie & thee en het huishouden.

De stalploeg zorgt dat:

– de paarden eten krijgen,
– stallen worden uitgemest
– de paarden worden gezadeld en gepoetst.

Maar iedereen helpt mee waar nodig.

Als de kampgasten gaan paardrijden loop jij als leiding naast het paard  om de ruiter te begeleiden of je rijdt mee indien dit nodig is. Als je geen ervaring hebt met paarden is dit geen probleem. Dan kun je activiteiten organiseren voor de thuisblijvers. Tijdens het kamp worden ook activiteiten georganiseerd richting sport en spel. Hulp in het bedenken en uitvoeren van deze activiteiten is ook onderdeel van het kamp.

Als leiding kan er van je worden gevraagd om een stukje persoonlijke verzorging op je te nemen van de gasten. Sommige kampgasten hebben hulp nodig met douchen en/of aankleden. Ze stellen het op prijs als jij hun hierbij helpt.

“Grensrakkers” is nog op zoek naar vrijwillige leiding. Dus ben je 18 jaar of ouder en ben je gek op paarden of lijkt het je leuk om een week met mensen met een beperking te werken… dan is dit een mooie kans.

De gasten waarderen het erg als er mannen op het kamp als leiding aanwezig zijn. Dus ben je een man, schroom niet en meldt je aan. Dat kan gelijk hieronder!

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Telefoonnummer

Vertel iets over u zelf.

captcha